Hoe bepaal je cupmaat?

De badkleding cupmaat bepalen doe je door de omtrek van je torso te meten. Hierdoor bestel je altijd de juiste badkleding top. Dit doe je met een meetlint over het volste gedeelte van de borst heen. Doe dit voor een spiegel met een goed zittende bh aan. De cupmaat, ook wel borstomvang genoemd, wordt bepaald in letters. Je kunt de cupmaat van jouw gewenste badkleding bovenstuk simpel zelf opmeten. Hoe bepaal je cupmaat? Is hiermee opgelost! Wil je de onderwijdte opmeten? Raadpleeg dan snel onze kennisbank!

Door jouw maat precies op te meten slaag je zeker met je aankoop. De maatvoering van fabrikanten kunnen verschillen. Daarom is het altijd verstandig je cupmaat en onderwijdte op te meten. Met behulp van deze twee gemeten waarden in centimeters bestel je altijd de perfect passende badkleding.

cupmaat berekenen

Benodigde tijd: 2 minuten.

Cupmaat berekenen – uitgebreid stappenplan

 1. Trek een bh aan  die lekker zit (geen push-up).

 2. Haal het meetlint achter je rug langs over de borst heen.

  Trek het meetlint niet strak. Zorg dat het losjes om je torso heen zit.
  Je mag de borsten niet indrukken of vervormen met het meetlint.

 3. Bekijk op het meetlint wat jouw borstomvang is. Onthoud dit getal.

 4. Bekijk op de maattabel van de betreffende fabrikant welke cupmaat letter overeenkomt met jouw gemeten omvang.

 

Waarom zit mijn bh niet lekker?

Hoe bepaal ik mijn cupmaat? is een ding maar het moet natuurlijk ook lekker zitten. Zit de bh toch nog niet helemaal zoals je zou willen? Dan is een andere maat misschien toch beter voor jou.

  • Kruipt je bh omhoog? Waarschijnlijk heb je een te grote bh-omvang gekozen.  We adviseren een kleinere maat te proberen.
  • Komen je borsten iets boven de bh uit? Vaak gebeurt dit bij een te kleine bh cupmaat. We adviseren een grotere cupmaat te proberen.
  • Knelt de bh rond de oksel af? Of gaat deze lastig dicht? Helaas heb je een bh om met een te kleine omvang. We adviseren een grotere omvangsmaat te proberen.
  • Knellen de bh-schouderbandjes? De kans is groot dat de bh een te grote omvang heeft. De meeste steun van een bh hoort uit de omvang te komen. Niet vanuit de schouderbanden. In dit geval adviseren we een kleinere maat bh.

Waarom wil je de juiste cupmaat?

Een perfect passend bovenstuk zit fantastisch en zorgt daarnaast voor meer voordelen:

  • Een schitterend decolleté.
  • Een gezondere lichaamshouding.
  • Lagere belasting van schouders en rug.
  • Maximaal comfort en ondersteuning;
  • Geen last van striemen door knellingen.

Heb je vragen over badkleding? Hoe bepaal je badkledingmaat? Bezoek dan onze kennisbank! Hier vind je alle vragen over jouw badkleding. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan snel contact op! Dan breiden we onze kennisbank uit met jou badkleding vragen en antwoorden. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook andere bezoekers van badkleding.com.

 

cupmaat berekenen