Hoe lang heb ik garantie op badkleding?

Hoe lang heb ik garantie op badkleding?  

Garantie op badkleding; Een hekel punt! Iedere winkelier houdt een eigen garantie beleid en dus ook garantieperiode aan. Uiteraard zijn er wettelijke bepalingen die de consument beschermt bij het kopen op afstand. In dit artikel gaan we in op de rechten en plichten van consumenten bij een product dat niet voldoet aan de verwachting van de consument. Hoe lang heb ik garantie op badkleding? Bij elke aankoop die je doet is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie houdt in dat het artikel datgene moet doen wat je als consument in alle redelijkheid mag verwachten. Dit is Europees geregeld en geldt dus ook voor jouw aankopen buiten Nederland (en binnen Europa). Er is geen wettelijke termijn aan deze garantie verbonden. Dit komt omdat het per artikel verschillend is wat je als consument mag verwachten.

hoe-lang-garantie-op-badkleding

Garantieperiode bij badkleding

Is uw badkleding beschadigd en is het uw schuld? Dan heeft u geen recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Is de badkleding beschadigd/versleten en komt dit door normaal gebruik? Ook dan heeft u geen recht op gratis reparatie. Alleen fabricage fouten vallen onder garantie.

Wat is een fabricage fout?

Na de aankoop van een product moet u een bepaalde tijd zonder problemen dit product kunnen gebruiken. Hoe lang een product mee moet gaan zonder defecten hangt af van wat het is. Het mag duidelijk zijn; Een wasmachine heeft bijvoorbeeld een langere levensduur dan een bikini. Wat mag u van een product verwachten? En waar hangt dat van af?

  • informatie van de verkoper of in de reclame-uiting (als badkleding chloorbestendig is, dan moet dit ook echt zo zijn;
  • het merk;
  • de prijs;
  • of het product nieuw is of tweedehands.

Ookal koopt u iets in de SALE, reclame of uitverkoop, ook dan heeft u recht op een goed product.

Wanneer is een product niet goed (ondeugdelijk)?

Heel simpel gezegd; Een product is ondeugdelijk als het niet het doel kan dienen waar het voor bedoeld is. Is het beschadigd, incompleet, stuk of werkt het anders dan de verkoper heeft toegezegd, allemaal voorbeelden van een ondeugdelijk product.

Vraag om coulance

Ben je verwikkeld in een ‘welles/nietes’ discussie met een winkel over jouw badkleding? Vraag dan om coulance. Juist omdat de wet niet helder is over de garantieperiode van badkleding kun jij en de winkel er wellicht prima uitkomen door beide water bij de wijn te doen. En niet het maximale uit het conflict te willen halen. Een coulance oplossing kan bijvoorbeeld zijn; Korting op aanschaf van een volgend product of het verkrijgen van een winkel waardebon.

Badkleding kennisbank

Op zoek naar meer badkleding tips en tricks? Bekijk onze badkleding kennisbank! Voor al je badkleding vragen. Alle kennis over badkleding onderhoud, mode, pasvorm en tips. Kennis die wij graag met je delen. Zodat jij altijd de perfecte badkleding kopen kunt en er lang van kunt genieten.