Hoe wordt badkleding gemaakt?

Hoe wordt badkleding gemaakt?

Het creëren van Badkleding begint met een ontwerp. Deze wordt ontworpen door een ontwerper. Die -vaak nog met potlood- de patronen tekent om de lijnen van het kledingstuk te bepalen. Daarnaast kiest de ontwerper de stof en het dessin. Daarnaast wordt de stof geweven(video) en behandeld. En de lappen stoffen worden uitgesneden met behulp van een mal. Of gelegd op een patroon met de stofschaar uitgeknipt.  En nu het belangrijkste! Het naaien of stikken genoemd. De coupeuse stikt de losse delen aan elkaar. Eventuele borduursels, sluitingen, gespen en andere versiersels worden apart afgewerkt. Hoe wordt badkleding gemaakt? Zo dus! 

badkleding productie gemaakt

Vakwerk en confectie

In dit stuk gaan we het hebben over ambacht en massaproductie. Vandaag de dag komt 99% van onze kleding uit fabrieken waar grote aantallen badkleding wordt geproduceerd. Deze manier van produceren noemen we confectie. De combinatie van massaproductie en goedkope arbeid zorgen voor een zeer lage kostprijs van deze badkleding. Hierdoor liggen de winkels er vol mee! Vroeger maakten kleermakers alle kleding op maat met de hand. Een echt ambacht! Ook nu zijn er bedrijfjes die op kleine schaal badkleding maken. Natuurlijk stikken we niet meer met de hand. Hiervoor is begin zeventiende eeuw de naaimachine gekomen! Bekijk snel onze collectie met vakwerk badkleding. Gemaakt door kleine ondernemingen die zich weten te onderscheiden.

Vakwerk anno 2020? Consumenten worden steeds bewuster van duurzaam consumeren. Badkleding hoeft hier geen uitzondering op te zijn! Wel eens gehoord van Jungl? Een trendy jong bedrijf die zelf badkleding is gaan produceren. En dit zo duurzaam mogelijk doet. Naast gebruik van gerecyclede materialen maakt men de keten zo kort mogelijk. Hierdoor zijn erg weinig vrachtwagen kilometers nodig voor de productie en distributie. Een mooi voorbeeld van hedendaags ondernemerschap!

Badkleding kennisbank

Zoek je informatie over badkleding? Hoe badkleding strijken, wassen en drogen? Of badkleding onderhoud? Ga snel naar onze kennisbank. Hier vind je antwoord op al je vragen! Staat jouw vraag niet in onze kennisbank? Neem dan contact op. Door jouw vraag met ons te delen kunnen we de kennisbank uitbreiden voor als onze bezoekers.