Hoe wordt badkleding gemaakt?

Badkleding maken begint met een ontwerp. Deze wordt ontworpen door een ontwerper. Die -vaak nog met potlood- de patronen tekent om de lijnen van het kledingstuk te bepalen. Daarnaast kiest de ontwerper de stof en het dessin. Daarnaast wordt de stof geweven en behandeld. En de lappen stoffen worden uitgesneden met behulp van een mal. Of gelegd op een patroon met de stofschaar uitgeknipt.  En nu het belangrijkste! Het naaien of stikken genoemd. De coupeuse stikt de losse delen aan elkaar. Eventuele borduursels, sluitingen en gespen worden apart afgewerkt.

Vakwerk en confectie

Vandaag de dag komt 99% van onze kleding uit fabrieken waar grote aantallen kleding wordt geproduceerd. Deze manier van produceren noemen we confectie. Massaproductie in combinatie met goedkope arbeid zorgen voor een zeer lage kostprijs van deze badkleding. En de winkels liggen er vol mee! Vroeger maakten kleermakers alle kleding op maat met de hand. Een echt ambacht! Ook nu zijn er bedrijfjes die op kleine schaal badkleding maken. Natuurlijk stikken we niet meer met de hand. Hiervoor is -begin zeventiende eeuw- de naaimachine gekomen! Bekijk snel onze collectie met vakwerk badkleding. Gemaakt door kleine ondernemingen die zich weten te onderscheiden.

Vakwerk anno 2020? Consumenten worden steeds bewuster van duurzaam consumeren. Badkleding hoeft hier geen uitzondering op te zijn! Wel eens gehoord van Jungl? Een trendy jong bedrijf die zelf badkleding is gaan produceren. En dit zo duurzaam mogelijk doet. Naast gebruik van gerecyclede materialen maakt men de keten zo kort mogelijk. Hierdoor zijn erg weinig vrachtwagen kilometers nodig voor de productie en distributie. Een mooi voorbeeld van hedendaags ondernemerschap!

 

badkleding productie gemaakt

Badkleding kennisbank

 

Zoek je informatie over badkleding? Hoe badkleding strijken, onderhouden, wassen en drogen? Ga snel naar onze kennisbank. Hier vind je antwoord op al je vragen! Staat jouw vraag niet in onze kennisbank? Neem dan contact op. Door jouw vraag met ons te delen kunnen we de kennisbank uitbreiden voor als onze bezoekers.