Kun je badkleding retourneren?

Kun je badkleding retourneren?

Zwemkleding retourneren of retour sturen is vaak gewoon mogelijk. Dit gaat wel onder bepaalde voorwaarden. Aangezien jij (als koper) verantwoordelijk bent voor het retourneren van een goed product. Heb je dus ook plichten. Het retourneren van badkleding is hier geen uitzondering op. De verkoper wil het product weer verkopen aan een andere koper! Mocht de verkoper het product niet meer kunnen doorverkopen, dan heeft hij het recht kosten bij jou in rekening te brengen. Zorg dat je badkleding retourneert met de aangehechte kaartjes en hygiënestrip. En wees daarnaast voorzichtig met de verpakking. De winkelier zal je dankbaar zijn en het product kunnen doorverkopen aan een andere klant. Het gevolg is dat je je geld retour krijgt of het product mag ruilen.

zwemkleding-retour-sturen

Kan ik badkleding retourneren? Hier opsomming van do’s en dont’s

 1. Pas badkleding altijd met ondergoed aan.

   

 2. Verwijder de hygiënestrip niet uit de slip!

   

 3. Laat de verkoop-kaartjes aan het product.

   

 4. Zorg dat de verpakking netjes blijft.

   

 5. Iedere winkel heeft een eigen retourbeleid; Bekijk de retourvoorwaarden op de website van de winkel.

   

 

Welke kosten moet ik betalen bij retourneren?

Het retoursturen van badmode kent een aantal haken en ogen. Kort gezegd; Elke winkel mag een eigen beleid voeren zolang de wet wordt nageleefd. De wet is duidelijk; Voor producten met een hygiëne-risico is retourneren geen recht. Meer info? Zie verder op deze pagina onder kopje: “Hygiëne Uitzondering-herroepingsrecht badkleding”. Omdat veel grote winkels een klantvriendelijk beleid voeren kun je vaak toch badkleding retourneren en dat ook vaak nog zonder kosten! Ook het kosteloos retourneren is geen recht. Hierdoor kan de verkoper dus eisen dat jij de kosten betaalt voor vervoer naar de verkoper.

Online badkleding kopen en retour sturen

Zoals gezegd heeft iedere winkel haar retourbeleid. Badkleding.com helpt je graag op weg naar een makkelijke manier van retourneren. Daarom hebben wij een top 5 van tips opgesteld.

 • Pas badkleding altijd met ondergoed aan.
 • Verwijder de hygiënestrip niet uit de slip!
 • Laat de verkoop-kaartjes aan het product.
 • Zorg dat de verpakking netjes blijft.
 • Bekijk de retourvoorwaarden op de website van de winkel.

Badkleding retour sturen en de hygiëne

Badkleding draag je op de huid, hierdoor zijn er vaak aanvullende retourregels. Uit hygiënisch oogpunt is het belangrijk badkleding niet op de huid te passen. Pas daarom de badkleding over je ondergoed heen. Om extra bescherming te bieden ten aanzien van hygiëne zijn vrijwel alle badkledingslips voorzien van een plastic strip in het kruis. Deze strip mag je niet verwijderen als je badkleding wilt retourneren.

Sommige badkleding winkels hanteren een streng retourbeleid voor badkleding. Het is dan ook belangrijk de voorwaarden van de winkel op de website na te lezen. De ene winkel accepteert het terugsturen van badmode zonder enkel probleem. De andere heeft in de voorwaarden opgenomen dat je badkleding alleen mag ruilen. Deze manier van werken wordt gedaan door online en offline winkels. Heb je een artikel gekocht bij een offline winkel? Dan kan het zijn dat je alleen mag ruilen in een fysieke winkel. Dus niet online. Men kan dan bij het innemen van de badkleding direct controleren of de hygiëneregels zijn nageleefd.

zwemkleding-retourneren

Hygiëne Uitzondering-herroepingsrecht badkleding

Heb je een online badkleding aankoop gedaan die je wilt retourneren? Bij wet is geregeld dat je de koop zonder opgave van reden mag ontbinden. Anders gezegd; Je mag het product in de staat zoals je die hebt gekregen terugsturen. Dit dient uiterlijk 14 dagen na ontvangst gedaan te worden. De verkoper is verplicht jouw retourzending te accepteren en zal daarna het geld terug te geven. Je hoeft zelfs geen rede op te geven! Een uitzondering op deze wet zijn producten met een hygiëne-uitzondering. Badkleding, maar ook bijvoorbeeld lingerie valt hier onder.

De top 5 van veel voorkomende retour-facs

 • Badkleding mag niet geretourneerd, maar WEL geruild worden. (i.v.m. hygiëne)
 • Je mag badkleding over het algemeen binnen de wettelijke herroepingsperiode terugsturen
 • Je mag het product omruilen of je ontvangt een waardebon ter waarde van het aankoopbedrag. 
 • Badkleding zonder hygiënestrip kan niet worden geruild!
 • Badmode zonder aankoop-kaartjes kan niet worden geretourneerd of geruild.
 • Zwemkleding dat gedragen is en/of vlekken heeft kan niet worden geruild of teruggestuurd.
 • Indien een artikel niet meer verkocht kan worden zal de winkelier het aan jou terug sturen.

Heb je vragen over badkleding? Bezoek dan onze kennisbank! Hier vind je alle vragen over jouw badkleding. Want; Mag je badkleding passen? Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan snel contact op! Dan breiden we onze kennisbank uit met jou vraag en antwoord. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook andere bezoekers van badkleding.com.