Kun je badkleding strijken?

Het strijken van badkleding is mogelijk. Maar het is beter dit niet te doen. Mocht je jouw favoriete badmode toch willen strijken?! Doe dit dan wel voorzichtig…. De meeste badmode is gemaakt van elastische stof. De elastische draden in deze stof kunnen slecht tegen hitte. Als deze draden te warm worden gaat dit ten koste van de elastische werking. Ook kan de kleur worden aangetast en kan de pasvorm veranderen.

Kun je badkleding strijken

Benodigde tijd: 5 minuten.

Hoe kun je badkleding strijken? Hier wat strijktips;

  1. Bekijk het wasvoorschrift die te vinden is in de badkleding.

  2. Zet het strijkijzer altijd op de laagste stand. Over het algemeen is dit stand 1. Ook wel aangegeven met één puntje.

  3. Strijk met behulp van een strijkdoek. Heb je die niet voorhanden? Maak gebruik van een theedoek.

  4. Ons mam zegt altijd: ‘bezint eer ge begint’. Het is beter je badkleding niet te strijken.

 

Katoen strijken?

Niet alle badmode is gemaakt van elastische stof. Soms worden ook stoffen als katoen en gaasstof gebruikt. Het is daarom aan te raden altijd het wasvoorschrift te volgen in de kleding die je wilt strijken. In dit wasvoorschrift staat ook altijd vermeld of de kleding gestreken kan worden. Het strijken van badkleding raden we af. Ook al is deze van katoen. Of van elke andere strijkbare stof die in badkleding is verwerkt.

Badkleding kennisbank

Wil je meer onderhoud tips voor badkleding? Bezoek onze kennisbank! Nuttige informatie over het wassen van badkleding. Of de ‘how to’ voor het verwijderen van een gemene vlek uit jouw favoriete badpak.

Badkleding_strijken