Mag je badkleding passen?

Mag je badkleding passen?

De eerste vraag die dan eigenlijk beantwoord moet worden is, hoe mag je badkleding passen? Je kan badkleding altijd passen, als je dit maar over je slip heen doet en de hygiëne strips laat zitten. Badkleding helemaal naakt passen is dus over het algemeen niet mogelijk.

Helaas geldt ook voor het passen van badkleding dat elke winkel een eigen beleid kan hanteren. Maar over het algemeen dekt bovenstaande inleiding de lading goed. De meeste winkels vinden het geen probleem, maar er kunnen ook winkels zijn waar dit om hygiënische redenen niet mogelijk is. Dit staat vaak op de site al aangegeven.

pas-je-badkleding-passen

Mogen winkels het retourneren van badkleding weigeren?

Winkels waarbij je wel badkleding mag retourneren nemen deze alleen retour als de badkleding niet vies is en de hygiëne strips nog aanwezig zijn. Blijkt de badkleding toch gedragen te zijn, vies te zijn of de hygiëne strips zijn niet meer aanwezig, kunnen zij alsnog de retournering weigeren. Een winkel kan eigen regels stellen. Deze regels kun je vinden op de website van de betreffende winkel.

Wees dus goed op de hoogte van deze regels. En van bijvoorbeeld het risico dat je neemt als je toch badkleding past, wat eigenlijk niet volgende de regels van de winkel mag. Een winkel kan er voor kiezen om badkleding niet retour te nemen, omdat de badkleding niet geschikt is om opnieuw verkocht te worden nadat zij zijn geretourneerd.
Ook al gelden er regels om badkleding te passen, namelijk over je slip te passen en de beschermende hygiëne strips niet te verwijderen.

Als je een product koopt in een webwinkel, heb je als consument altijd het herroepingsrecht. Dit houdt in dat je binnen 14 dagen na ontvangst de artikelen kunt retourneren.
Een uitzondering hierop is dat een webwinkel een retour mag weigeren om hygiënische redenen. Dit kan zijn als de badkleding verpakt is met een verzegeling en er duidelijk vermeld wordt dat bij verbreken verzegeling het product niet geretourneerd mag worden. Ook als de badkleding vies is of de hygiëne strips niet meer aanwezig zijn, mag het retour geweigerd worden.

Pas je de gekochte badkleding dus niet of is het niet je smaak en het mag niet geretourneerd worden van de winkel, kun je je dus beroepen op het herroepingsrecht. Let dan wel op dat de badkleding nog netjes is, de hygiëne strips nog aanwezig zijn en dat je het in de originele verpakking kunt verzenden.

Badkleding kennisbank

In onze kennisbank staan diverse boeiende badkleding vragen en informatie. Handige informatie over Kun je badkleding retourneren? Of onderhoud tips zoals; Kun je badkleding strijken? Daarnaast informatie over pasvorm en stijl; Welke bikini past het beste bij mijn figuur? Mis je een vraag? Neem dan contact met ons op!

Hoe kun je retourneren voorkomen?

Voordat je badkleding besteld, denk goed na wat je zoekt. Welk model past het beste bij jou en welke kleur en/of print heeft jouw voorkeur. Er is zoveel keuze en bij twijfel lees eens over de verschillende soorten badkleding, denk na waar je je fijn in voelt en waar je de badkleding het meeste voor gaat gebruiken. Is dit om alleen mee te zwemmen, wil je zonnen op het strand of ga je er ook mee sporten? Hier in onze kennisbank, kan je ook al de nodige informatie hierover vinden.

Om de juiste maat te vinden, heeft zo goed als elk merk zijn eigen maattabel. Neem de tijd en moeite om even te meten. Dit scheelt weer een retour zending  en dat is voor iedereen het fijnste. Voor jou, de winkel en het milieu.

vingino zwembroek logo