Onderhoudstips voor badpakken

Onderhoudstips voor badpakken

Je zwemkleding bestaat, in tegenstelling tot gewone kleding, uit een delicaat en kwetsbaar materiaal. Om het in goede staat te houden, heeft het wel wat onderhoud nodig. Het onderhoud van badpakken is hier geen uitzondering op. Hier zijn een paar onderhoudstips om je badpak in goede conditie te houden tijdens het zwemmen!

Hoe onderhoud je je badpak?

Er is één ding dat je nooit moet doen tijdens het wassen van badkleding. Doe je badpak nooit in de wasmachine! Badkleding moet worden gewassen in lauw water met een matig wasmiddel. Normale items worden uitgewrongen; zwemkleding moet worden afgespoeld in plaats van uitgewrongen. De stof van badpakken moet met zorg worden behandeld. Dat is nog wel de belangrijkste badpak onderhoud tip die we kunnen geven!

Onderhoudstips-voor-badpak

Shampoo op je badkleding

Veel mensen vinden het prettig om hun haren na het zwemmen te wassen. Vrijwel elke shampoo slecht is voor badkleding, omdat het de stof beschadigd. Het is beter om te wachten tot je naar huis gaat en daar lekker gaat douchen. Stop jij je badpak in een tas als het nog nat of vochtig is van het zwemmen? Dat betekent waarschijnlijk het einde van die mooie bikini of die mooie zwembroek. Je badpak wordt warm in je tas, waardoor het badpak niet alleen vreselijk gaat ruiken, maar ook ongelooflijk poreus wordt. Daarom is het van cruciaal belang om je zwemkleding na het zwemmen snel even af te spoelen!

Zonnebaden in je badpak en onderhoud

De zon is een onverwachte zorg voor badkleding. Badkleding mag, net als de meeste andere materialen, niet voor langere tijd aan direct zonlicht worden blootgesteld. Net zoals je favoriete kleding vervaagt in de hitte, zal je dames badpak uiteindelijk hetzelfde overkomen. Dus in plaats van je nieuwe aankoop in de zon te laten drogen, hang je hem binnen op een droogrek. Dat heerlijke badpak, bikini of nette zwembroek; was en droog ze op de juiste manier, zodat je volgend jaar weer naar het strand kunt!

Onderhoudstips-voor-badpakken

Andere nuttige tips om je badpak te onderhouden

Koop zwemkleding van hoge kwaliteit die lang meegaat – de meeste merken die we kennen, hebben een chloorbestendige lijn. Deze zwemkleding gaat tot 25 keer langer mee dan de standaard zwemkleding van elasthaan die tegenwoordig op de markt is.

Spoel je zwembroek na het zwemmen altijd volledig af met koud water. Resterend zwembadwater, zeewater, zand, zonnebrandcrème en andere onzuiverheden zullen ervoor zorgen dat het materiaal broos of bleek wordt, waardoor de levensduur van je badpak wordt verkort. Ook als je geen tijd hebt om je badkleding volledig te wassen, helpt een goede spoeling de schade te beperken.
Verander je badkleding elke 24 uur; draag niet 2 dagen achter elkaar hetzelfde badpak. Het duurt 24 uur voordat de lycra in je badpak droog is en weer tot zijn normale vorm is hersteld. Je badpak zal hierdoor niet uitrekken.

Wikkel je badpak om je handdoek in plaats van je handdoek om je zwempak. De handdoek absorbeert alle chemicaliën en zal dit lange tijd blijven doen, waardoor het materiaal van je zwembroek wordt blootgesteld aan hun schadelijke effecten.

Bubbelbaden zijn zeer gevaarlijk voor je badpakken, omdat de hoge temperaturen ervoor zorgen dat je meiden badpakken sneller zullen vervagen en uitrekken dan in koud water. Als je weet dat je tijd gaat door brengen in het bubbelbad, doe dan oude zwemkleding aan en maak deze schoon zoals hierboven aangegeven. Als je je gebruikelijke badkleding wilt gebruiken, was deze dan zo snel mogelijk na een duik in het bubbelbad.

Vermijd contact met producten op oliebasis, zoals zonnebrandmiddelen en lotions, die ervoor kunnen zorgen dat je badkleding zijn vorm verliest.

Badkleding Kennisbank

Gaat jouw hart sneller kloppen van informatie over zwemkleding en badmode? Bezoek dan zeker even onze kennisbank. Hier tref je de meest uiteenlopende informatie aan over badkleding.