Wat zijn badkleding cups

Wat zijn badkleding cups?

Badkleding cups, ook wel badpak cups genoemd, zijn kunststof pads die vorm geven aan de bovenkleding van badkleding. Hierdoor kun je ze ook bij shapewear- of shapingbadkleding vinden. Doordat ze voor veel doeleinden worden toegepast treft je ze regelmatig aan in badkleding. Zo zijn er cups voor onder andere badpakken, triangel bikini’s en bandeau bikini’s. Badkleding cups kunnen van diverse materialen zijn gemaakt. Ten eerste benoemen we de gewatteerde cups. Deze zien we voornamelijk in grote maten badkleding. Hierdoor biedt het kledingstuk maximaal draagcomfort. Tevens belichten we graag de siliconen cup. Welke voornamelijk in kleine cup maten wordt verwerkt. Hierdoor wordt de cup wat voller.

badpak cups

Voor ieder doel een badkleding cup

Je fijn voelen in jouw badkleding is essentieel! Daarom zijn er cups op de markt met ieder een eigen doel. Badkleding cups, ook wel Padding of Pads genoemd,  worden gemaakt van diverse materialen. Maar over het algemeen van Polyurethaan (PU). Deze zachte vulling wat je kunt zien als een soort mousse en laat zich prima vormen. Hierdoor is zijn perfect geschikt om de bovenkleding van jouw badkleding vorm te geven. Naast de toepassing in de BH, laat padding materiaal zich ook prima gebruiken in draagbanden van bijvoorbeeld een badpak. Door deze toepassing wordt de druk op de schouders verdeeld door de vulling en zal je minder last krijgen van striemen op de huid.

Onze kennisbank

Altijd al willen weten hoe badkleding wordt gemaakt? Of hoe je jouw cupmaat bepaald? Je vind alle antwoorden in onze kennisbank!