Wat zijn goede surf bikini’s?

Wat zijn goede surf bikini’s?

Badkleding is niet altijd badkleding, en de beste bikini om te zonnen is niet altijd de beste bikini om te surfen. Ben je eerder in Nederland, Frankrijk, Portugal of andere Europese landen wezen surfen? Dan is de kans groter dat je daar in een wetsuit hebt gesurft. Een echte surf chic daarentegen gaat in bikini of badpak de wereld in en geniet van het zoute water op haar huid.

De kenmerken van een surf bikini

  • Zorg ervoor dat de bovenkant uit één stuk is en niet los zit (hij schuift gemakkelijker)

  • Vermijd beugels, aangezien deze oncomfortabel zijn bij het peddelen naar de volgende golf!

  • Een veilige sluiting, zoals een rits

wat-zijn-goede-surf-bikinis

Wat maakt een surf bikini een surf bikini?

Je kunt ongetwijfeld raden dat het geen goed idee is om in een gewone bikini op een surfplank te stappen. Zo eindigt de bovenkant achterstevoren en de onderkant bungelend aan je enkels als je voor het eerst een duik neemt. Surfen vereist het gebruik van een wetsuit, surfpak of surfbikini. Surfbikini’s worden meestal gebruikt in warmere wateren omdat ze niet veel warmte bijdragen. De bewegingsvrijheid is een groot voordeel van een surfbikini ten opzichte van een wetsuit. Maar wat maakt een gewone bikini anders dan een surfbikini? Dit zit vooral in de boven- en onderkant. Het topje van een surfbikini is altijd gemaakt met stevige bandjes en/of touwtjes die je strak kunt trekken, terwijl het broekje meestal uit één stuk bestaat. Het hele ontwerp van een surfbikini is erop gericht om zoveel mogelijk op zijn plaats te blijven bij een val in de oceaan.

Surf bikini online kopen

Als je je volgende surftrip al hebt gepland, maar nog geen nieuwe surfbikini hebt gekocht, is dit het moment om het te doen! Natuurlijk kun je een surfwinkel bezoeken in de hoop een geschikt model te vinden, maar je kunt ook een surfbikini online kopen! Je kunt de meest recente collecties van goede surfbikini’s doornemen zonder de deur uit te gaan. Veel shopplezier!

Surf bikini met uitneembare cups

Een voorgevormde bikinitop is voor de ene dame meer nodig dan voor de andere. Wanneer je je nieuwe surfbikini koopt, is dat tegenwoordig gelukkig geen probleem. Veel surfbikini’s hebben cups van schuim die kunnen worden verwijderd. Het voordeel van deze foam-cups is dat ze op elk moment verwijderd kunnen worden. Dit is niet alleen handig als je ze niet nodig hebt, maar ook als je je bikini aan het drogen bent na een dag surfen.

Maak je surfoutfit af!

Als je net begint met surfen of je surfoutfit een dringende upgrade nodig heeft, zal je het met een nieuwe surfbikini niet redden. Gelukkig bestaat er extra bijpassende surfkleding, zodat je de meest fashionable outfits kunt samenstellen met lycra’s, surfpakken en surfleggings!

wat-zijn-goede-surf-bikinis