Welke bikini staat bij mijn lichaamstype?

Welke bikini past bij mijn lichaamstype?

De zomer, wie houdt er niet van? Lekker naar het strand om te genieten van de zonnestralen, maar welke bikini kan je het beste aandoen? Deze bikini stijlgids helpt je bij het bepalen van de bikinistijl die het beste bij je lichaamsvorm past. We hebben de 5 meest voorkomende lichaamsvormen op een rijtje gezet. Heb je een peervormig lichaam? Of heb je een zandloper- of appelfiguur? Hier vind je de bikini stijl die het beste bij jouw lichaamstype past! En maak je geen zorgen, deze bikini suggesties zijn niet definitief. Uiteindelijk hoef je alleen maar te dragen waar je je goed bij voelt of wat je mooi vindt. Het feit dat je een bepaald lichaamstype hebt, betekent niet dat je de aanbevolen dames bikini ook moet dragen. Dus wees creatief en draag vooral wat je zelf leuk vindt!

Welke-bikini-past-bij-mijn-lichaamstype

Soorten lichaamstypen; 

1. De beste bikinistijl voor een Peerfiguur

Heeft je lichaam de vorm van een peer? Smalle schouders en taille, bredere heupen dan schouders en grotere bovenbenen en billen. Maak van je bovenlichaam een centraal punt. Om je schouders groter te laten lijken, kan je een strapless bikinitop dragen. Of ga voor een levendige en/of felgekleurde bikinitop. Voel je je onzeker over je benen? Ga dan voor een broekje met een hogere taille. Dit bedekt je buikt en laat je heupen er slanker uitzien.

2. De beste bikinistijl voor een Appelfiguur

Heb je lange, slanke benen maar een korter bovenlichaam? Kies dan voor een bikinibroekje met een lagere en/of hogere pasvorm. Hiermee kan je je bovenlichaam verlengen en tegelijkertijd je benen langer laten lijken! Een felgekleurd of bikinibroekje met een print zal je geweldig staan! Wil je je buik bedekken? Kies dan bijvoorbeeld voor een highwaist bikinibroekje.

3. De beste bikinistijl voor een Zandloperfiguur

Heb je een goed paar schouders, een dunne taille en brede heupen? Dan heb je het zandloper lichaam. Door een haltertop te dragen, kun je de aandacht vestigen op je taille en je schouders versterken. Is een grotere cupmaat van toepassing? Ga dan voor een bikinitop met voldoende ondersteuning. Je kunt het beste kiezen voor een bikinitop met beugel en rechte bandjes.

4. De beste bikinistijl voor een Atletisch figuur

Heb je subtiele rondingen en een dun figuur? Dan heb je een atletisch figuur. Je zou kunnen kiezen voor meer uitgesproken bikini’s om je lichaamsbouw wat meer vorm te geven waar nodig. Voeg volume aan je outfit toe, door te kiezen voor een bikini met ruches, franjes en/of een leuke print. Als alternatief kan je gaan voor triangel top, eventueel met extra padding. Een bikinibroekje met touwtjes aan de zijkant is geweldig om je heupen vorm te geven. Met de verstelbare bandjes kan je rondingen creëren!

5. De beste bikinistijl voor een V-figuur

Is je schouderbreedte groter dan je heupbreedte? Ben je boven wat voller dan onder? Daarna heb je een v-figuur. Trek de aandacht naar beneden om je vorm in evenwicht te brengen. Draag een levendig bikinibroekje met een donker, egaal bikinitopje. Of ga voor een lichte bikinibroek met extra details zoals franjes. Ook bij een grotere cupmaat is het handig om een bikinitop te dragen met voldoende steun. Ga dan bijvoorbeeld voor een haltertop of bikinitop met beugels.

Badkleding informatie en vragen

Altijd al de geschiedenis van badkleding willen weten? Of hoe een bikini top kunt onderhouden? Bezoek dan snel onze kennisbank. Dé plek waar je weetjes op doet om jouw favo badmode goed te onderhouden. Zodat je lang plezier beleefd aan dames badkleding.