UPF uitgelegd

De UPF-waarde op UV-werende zwemkleding geeft aan hoeveel van de UV-stralen tegengehouden wordt. Dus een UPF waarde van 20 betekent dat 1/20ste van de straling doorgelaten wordt. In theorie betekent dit dat je 20 keer langer in de zon kan blijven voordat je net zo veel UV-straling binnenkrijgt als wanneer je onbeschermd in de zon staat. Dus als je normaal 10 minuten in de zon kan staan, dan kan dat met een beschermingsfactor van UPF 20 worden uitgebreid tot 200 minuten of 3 uur en 20 minuten. Wij raden dit af! Ondanks dat UPF 50 sunblock wordt genoemd, laat ook deze factor nog steeds best wat schadelijke UV straling door.

Beschermingsfactor (UPF) in een tabel

Factor  2:  laat 50%   UV door, weert dus 50%  UV.
Factor  4:  laat 25%   UV door, weert dus 75%  UV.
Factor  5:  laat 20%   UV door, weert dus 80%  UV.
Factor 10: laat 10%   UV door, weert dus 90%  UV.
Factor 20: laat  5%    UV door, weert dus 95%  UV.
Factor 25: laat  4%    UV door, weert dus 96%  UV.
Factor 30: laat  3,3% UV door, weert dus 96,7% UV.
Factor 50: laat  2%    UV door, weert dus 98%  UV.

Wat betekent UPF50+?

Ultraviolet Protectie Factor is een meting voor het percentage UV-straling dat door een stof kan doordringen. Hoe hoger de UPF, hoe meer bescherming het biedt tegen schadelijke UV-straling. Kledingstukken met UPF50+ van UV-Play bieden minimaal 98% bescherming tegen de zon, wat betekent dat slechts 2% of minder van de UV-straling door kan dringen.

De beste UV werkende zwemkleding

Wie wil nu niet de hele dag van de zon genieten en toch goed bescherm op het strand liggen? Dat kan met UV badkleding! Is UPF zwemkleding saai? Nee; Naast veilig zonnen, kun je tussen onze collectie zonwerende badmode ook veel trendy en vrolijke gekleurde badmode vinden. Zie hieronder een greep uit ons assortiment.

upf uitgelegd