Welke badkledingmaat heb ik?

Welke badkledingmaat heb ik?

Om op de juiste manier je badkledingmaat te bepalen dien je een aantal zaken te begrijpen. 1. Meten is weten! Meet dus jouw lichaam op. Doe dit aan de hand van onderstaand stappenplan. 2. Elk merk hanteert een eigen maatvoering. Daarnaast is niet elke maat 40 een maat 40. 3. Badkleding rekt in water altijd iets op. Neem dus liever een maat kleiner dan groter. Val je tussen twee maten in? Dan is de keuze simpel; Neem een maat kleiner. Het Welke badkledingmaat heb ik schema vind je hier beneden!

Zoals gezegd is bijvoorbeeld een maat M bij ene winkel een 38 en bij de andere een 42. En dus past die leuke bikini van de ene winkel in maat M wel en bij de andere niet. Hierdoor is het raadzaam altijd even de maattabel van de webwinkel na te zien. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Kun je niet wachten met het bepalen van jouw maat? Kijk dan hieronder op de maattabel.

welke maat badkleding

Benodigde tijd: 4 minuten.

Hoe bepaal je badkledingmaat?

  1. Ga voor een spiegel staan in ondergoed.

  2. Pak een meetlint en haal het meetlint achter je rug langs over de borst heen. Trek het meetlint niet strak. Zorg dat het losjes om je torso heen zit.

    Trek het meetlint niet strak. Zorg dat het losjes om je torso heen zit. Je mag de borsten niet indrukken of vervormen met het meetlint.

  3. Bekijk op het meetlint wat jouw borstomvang is.

  4. Schrijf dit getal op.

  5. Meet op dezelfde wijze je taille en je heupomvang. Schrijf deze getallen op.

  6. Bekijk op onderstaande maattabel welke badkledingmaat overeenkomt met jouw gemeten waarden.

    welke-badkledingmaat-heb-ik

Badkleding keuzehulp

Wil jij je huiswerk helemaal goed doen? Bekijk dan eerst welke bikini het beste bij je figuur past. En bekijk bij maat twijfel de maattabel van de betreffende winkel. Omdat niet elke winkel dezelfde maatvoering hanteert. Naast de beste pasvorm geeft een goed meetresultaat ook het beste gevoel. Geen teleurstelling omdat de geleverde badkleding te groot of te klein is. Meten is weten! Twijfel je? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. Wil je meer weten over badkleding? Kijk dan snel naar de andere kennisbank onderwerpen!