Welke bikini past het beste bij mijn figuur?

Welke bikini past het beste bij mijn figuur?

Veel soorten figuren, maar gelukkig ook veel soorten bikini tops. Maar welke bikini past het beste bij mijn figuur? En hoe kun je hier achter komen? Op deze pagina vind je alles over de diverse type bikini tops. Maar ook een overzicht van de meest bekendste lichaamsfiguren met de best passende bikini voor jouw lichaam. Uitzonderingen bevestigen de regel. Volg dus altijd je gevoel en niet alleen de theorie die je leest in onze kennisbank. Want badkleding dragen moet een fijne tijdbesteding zijn. Badkleding waar je je zeker in voelt en dat comfortabel om het lijf zit. Dat is echt het aller belangrijkste!

Welke-bikini-past-het-beste-bij-mijn-figuur

Een aantal figuren uitgelegd

Het bepalen uitkiezen van de juiste dames bikini is een fijne bezigheid. Welke stijl, welke kleur en natuurlijk welk model badkleding gaat jouw voorkeur naar uit. Welke bikini past het beste bij mijn figuur? Is hierin de hamvraag. Voordat we deze vraag goed kunnen beantwoorden zal je eerst moeten weten onder welke ‘noemer’ jouw lichaam valt. 

    • Heb jij smalle schouders, smalle taille, heupen die breder zijn dan je schouders en vollere bovenbenen en billen? Ook wel peerfiguur genoemd! Belangrijk is dat de nadruk wordt gelegd op je bovenlichaam. Dit kun je doen met een strapless (bandeau) bikini, hierdoor lijken je schouders breder. Ook een standaard top in felle kleuren of kleurrijke print. Een broekje met een hogere taille is ideaal, deze laat je heupen smaller lijken en verbergt een buikje.

    • Heb jij een korter bovenlichaam en smalle benen? Ook wel een appelfiguur genoemd. Je kan het beste kiezen voor een lager of hoger uitgesneden broekje. Jouw bovenlichaam en benen gaan dan langer lijken. Je kan kiezen voor een high-waist broekje of badpak en tankini met plooien om je buikje te verbergen.
    • Heb jij een smalle taille, brede heupen en stevige schouders? Dit wordt ook wel een zandloperfiguur genoemd. De nadruk kan dan het beste gelegd worden op je taille en je schouders. De haltertop past waarschijnlijk het beste bij jou. Heb je een grotere cupmaat dan is goede ondersteuning belangrijk. De beugeltop met rechte bandjes is dan het beste aan te raden. Kies voor een top in 1 kleur als je de top kleiner wilt laten lijken.

    • Heb jij een smal atletisch figuur? Met subtiele rondingen? Dan kan je jouw figuur meer vorm geven door voor een opvallende bikini te kiezen. Denk dan aan een bikini met ruches en prints. Een broekje met touwtjes aan de zijkant en een bijpassende triangeltop zijn ideaal.

    • Heb jij brede schouders en een smalle taille en ben je aan de bovenkant voller dan aan de onderkant? Dit wordt ook wel de omgekeerde driehoek figuur genoemd. Niet erg subtiel maar het dekt wellicht wel de lading. Voor dit type lichaam kies je een bikini die de aandacht legt op de onderkant. Dus een opvallend broekje en een egale, donkere top. Denk wel om een goede ondersteuning bij een grotere cupmaat.

welke-bikini-past-bij-mij

Badkleding vragen

We hebben inmiddels een fijne database aangemaakt met badkleding informatie. Bijvoorbeeld; Hoe bepaal je cupmaat? Of kun je badkleding strijken? Ga voor alle vragen, informatie en tips naar onze badkleding kennisbank! Staat jouw vraag niet in onze kennisbank? 🙁 Vertel het ons!