Wat is beter: een strakke zwembroek of een wijde zwembroek?

Tijdens de zomerdagen is het vaak erg warm, waardoor we het liefst rondlopen in enkel onze zwemkleding. Tegenwoordig is het aanbod van badmode erg uitgebreid, waardoor het lastig te kiezen is wat voor heren zwembroek we willen dragen. Dit komt niet alleen door verschillende kleuren en patronen, maar ook door de vele soorten modellen. Zo heb je bijvoorbeeld strakke en wijde zwemshorts. Maar wat is nou beter?

Doeleinden

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat kleding, dus ook zwemkleding, een subjectief onderwerp blijft. Het ligt dus heel erg aan de persoon wat voor soort heren zwemslip hij het liefste draagt. Toch kan dit ook verschillen per gelegenheid. Zo wordt een wijde zwembroek voornamelijk gedragen wanneer het idee is om de hele dag in de jongens zwemshort te blijven lopen. Dit komt doordat het wijde model ook veelal als korte broek gezien kan worden, waardoor het geschikt is voor een dagje in de tuin of in het park of voor op de boot. Je kan er prima mee door de stad fietsen of een nieuwe plek leren kennen. Bij een strakker model is dit minder toegankelijk en moet je een broek over je zwembroek aandoen.

Hygiëne

Een ander belangrijk punt om mee te nemen in je keuze is hygiëne. Er zijn nog steeds een aantal zwembaden, vooral in het buitenland, waar je alleen in mag zwemmen met een strakke jongens zwemslip. Dit heeft te maken met de hygiëne. Sinds de wijde modellen ook op straat kunnen worden gedragen, gebeurt het veelal dat mensen in het zwembad springen met zwembroeken die vies zijn geworden tijdens de reis. Aangezien een strakke zwembroek nooit alleen wordt gedragen, is deze minder blootgesteld aan bacteriën en andere viezigheid. Bovendien houdt een strakke heren zwemshort een stuk minder vuil vast, doordat het er moeilijk in kan worden getrokken. Dit kan een voordeel zijn in de zee.

Comfort

Hoewel de dimensie van comfort redelijk subjectief blijft, is er wel degelijk verschil tussen een strakke en wijde zwembroek. Bij een wijde jongens zwembroek zit namelijk aan de binnenkant vaak nog een extra broekje van mesh stof. Dit kan voor irritaties zorgen, waardoor veel mannen er een onderbroek onder dragen. Bovendien heb je bij een wijder model een groter risico om per ongeluk de persoonlijke delen te laten zien. Bij een strakke zwembroek zit er geen extra broekje in, waardoor je minder last hebt van irritaties en jeuk. Bovendien wordt alles netjes bij elkaar gehouden, waardoor je minder kans hebt op onbedoelde vertoningen.

Hoewel een strakke zwembroek handig is om te hebben, omdat in veel landen dit verplicht is vanwege de hygiëne en het ook minder snel voor irritaties zorgt, heeft een wijder model ook zeker zijn voordelen. Hiermee kan je namelijk de hele dag zonder problemen meelopen, waardoor je niet al te veel spullen mee hoeft te nemen. Of je voor een wijde of strakke zwemshort moet gaan is dus afhankelijk van wat je er mee gaat doen. Wijde of strakke zwembroek? Kies vooral wat je persoonlijk het lekkerst vindt zitten!

Wij gebruiken cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door op accept te klikken ga je akkoord met het gebruik van cookies.
preloader