4 redenen waarom zwemmen gezond is

De zomer is begonnen en met de warme buitentemperaturen is het heerlijk om een duik te nemen in de zee of in het zwembad om even af te koelen. Naast het verfrissende effect van zwemmen, is het ook nog eens gezond voor je. Zo kan je de zomer op een leuke en gezonde manier doorkomen.

Afvallen

Een eerste reden waarom zwemmen gezond is, is dat het enorm helpt bij het afvallen. Het helpt namelijk enorm met het verbranden van buikvet. Dit zonder enorm getraind te zijn of goed te kunnen zwemmen. Zo verbrand je bij een eenvoudige schoolslag al zo’n 500 calorieën per uur. Vooral in de zomer is dit een ideale manier om gewicht te verliezen zonder dat je hoeft te zweten in de sportschool. Het enige wat je nodig hebt is water en je favoriete zwempak of zwemshort.

Fitter

Bovendien zorgt zwemmen ervoor dat je fitter bent. In de zomer is het heerlijk om even af te koelen in het zwembad, waardoor de drempel lager ligt dan naar de sportschool gaan. Toch train je tijdens het zwemmen al je spieren, waardoor je, je snel fitter voelt. Ook raak je relatief niet snel vermoeid van zwemmen, waardoor je het langer volhoudt of het makkelijker vaker doet. Wil je graag fanatiek zwemmen? Denk dan na over het aanschaffen van een sportbadpak zodat je het zwemmen als een sportroutine gaat zien.

Ontspannen

Een andere reden waarom zwemmen gezond is , is dat het je ook helpt om te ontspannen. Hier zijn verschillende redenen voor. Allereerst kan het geluid van bewegend water voor een rustig effect zorgen. Dit in combinatie met het gevoel van gewichtloosheid zorgt voor een kalm gevoel, waardoor je rustig kan dobberen zonder je ergens druk over te maken. Bovendien, zoals eerder genoemd, gebruik je al je spieren tijdens het zwemmen. Hierdoor voelen ze na zo’n 15 minuten al een stuk minder vast en voel je, je na je zwemsessie weer helemaal los. Het is dus niet alleen goed voor je vetverbranding, maar ook voor je spieren.

Lichaam en geest

Tenslotte, zwemmen is goed voor je lichaam en je geest. Het zwemmen, net als andere manieren van bewegen, maakt namelijk de stofjes endorfine en dopamine aan, waardoor je een stuk blijer en gelukkiger wordt. Dit effect is bijna meteen merkbaar, waardoor je een heerlijke dag tegemoet gaat en je stressgehalte aanzienlijk wordt verlaagd. Ook zorgt het trekken van baantjes voor een betere nachtrust doordat je spieren zich ontspannen. Trek dus je favoriete badpak of zwemslip aan en geniet van een heerlijk ontspannen dag en een rustige nacht.

Zwemmen is niet alleen verkoelend in de zomer, maar ook nog eens een goede sportactiviteit. Dit komt doordat het mega gezond voor je is en een hoop voordelen heeft. Je dagen zijn
ontspannen, net als je nachten, en je hoeft niet binnen in een sportschool je cardio doen. Zoek dus snel je favoriete strand of zwembad op en neem een duik!

Wij gebruiken cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door op accept te klikken ga je akkoord met het gebruik van cookies.
preloader