Wat is het verschil tussen een tankini en een badjurk?

De zomer is in volle gang en de meeste vakanties zijn al geboekt. Voor een perfecte zomerse week mag dames badmode niet missen in de koffer. Maar waar moet je nou voor kiezen? Hieronder bespreken we het verschil tussen een badjurk en tankini om jou te helpen met je keuze.

De badjurk

Allereerst is het belangrijk om te weten wat precies een badjurk en tankini nou precies is. Zoals de naam van de eerstgenoemde al aangeeft, is het een jurk waarmee je het water in kan. Het ontwerp is dan ook zo bedacht dat je niet ziet dat het een badpak is, doordat het bovenstukje en de rok samenvallen. In andere woorden, in principe is het een badpak met een jurk eroverheen. Denk aan bijvoorbeeld een overslagmodel met ruches en een rokje die boven de knieën valt.

De tankini

De tankini, een variant op een bikni, zit net wat anders in elkaar. Het idee hier is dat het een tussenvorm is van de bikini en het badpak. Dit betekent dat je in principe een bovenstukje en een onderstuk hebt, maar dat deze wel aan elkaar vastzitten. Dit kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld uitsnedes aan de zijkanten of een uitsnede aan de voorkant bij de navel. Vaak zijn de onder- en bovenkant ook verschillend van elkaar met verschillende patronen of details, zoals ruches of strikjes.

Tankini Dames

Tankini-bovenstuk met all-over motief, model ‘Jada wire’

4 maten beschikbaar

54.99

Tankini Dames

Oversiz. tankini inzwart/bont van LASCANA

69.99

Tankini Dames

Buffalo Tankini May Kids met opvallende streepprint

33.99

Tankini Dames

Lascana Oversized tankini in modieus stippen-design

69.99

Tankini Dames

Bomain Tankini Lissabon

7 maten beschikbaar

69.99

Tankini Dames

Bomain Tankini Lagos

7 maten beschikbaar

69.99

Tankini Dames

Bomain Tankini Lagos

6 maten beschikbaar

69.99

Tankini Dames

Bomain Tankini Rome

6 maten beschikbaar

69.99

Ultiem draagcomfort

Nu we weten wat deze trends uit de dames badmode precies zijn, is het goed om te kijken naar de andere verschillen. Natuurlijk verschilt het per persoon wat zij het meest comfortabel vindt zitten en wat het doel is van de eendelige zwemkleding. Over het algemeen staat de tankini bekend als degene met het meeste draag comfort van de twee. Dit komt doordat de badjurk altijd een rok mee heeft, waardoor deze om de benen kan blijven plakken wanneer je het water uit komt. De tankini, daarentegen, heeft geen rok, waardoor je in principe hetzelfde effect hebt als een badpak.

Stijl

Als we naar stijl kijken, is er ook een groot verschil tussen de opties twee zwemkleding. Zo is de badjurk bedoeld om ook nog mee rond te kunnen lopen, aangezien het er uit ziet als een normale jurk. Je kan er mee over de boulevard flaneren of een kopje koffie drinken op het terras. Hierdoor hoef je niet al te veel spullen in te pakken, wat niet alleen wasbeurten scheelt maar ook sleepwerk. Bij een tankini kan dit echter niet, maar zit het aspect stijl juist in hoe je er uit ziet op het strand. Door de uitsnedes geeft het een authentieke en stijlvolle uitstraling terwijl je aan het zonnen of zwemmen bent. Wel is de bovenkant vaak zo gemaakt dat je er gemakkelijk een korte broek of rok onder kan dragen om een gehele look te creëren.

Bij de perfecte zomer hoort de perfecte zwemkleding. Nu het verschil tussen de tankini en badjurk duidelijk is, rest alleen nog de vraag: wat kies jij?

Wij gebruiken cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door op accept te klikken ga je akkoord met het gebruik van cookies.
preloader