Help, mijn badkleding is te klein

Elk mens groeit, ongeacht de levensfase. Zowel als kind, tiener en als volwassene verandert je lichaam. Het is dan ook meer dan normaal dat bepaalde kledingstukken een jaar later niet meer goed zitten of anders dan je, je kan herinneren. Dit geldt ook voor badmode, er is niks zo vervelend als krappe zwemkleding. Hoe komt het en hoe merk je het?

Zwangerschap

Het uit badmode groeien is meer dan normaal en elk individu heeft er mee te maken. Los van de natuurlijke groei van het lichaam, zijn er ook andere aspecten die er mee te maken kunnen hebben. Een van de meest voorkomende oorzaken voor het groeien uit zwemkleding is zwangerschap. Een natuurlijk effect is dat je buik uitrekt, waardoor je striemen krijgt. Normale zwemkleding voor vrouwen zou dan te strak kunnen zitten of pijn kunnen doen. Speciale zwangerschapsbadmode zorgt voor extra comfort en rekbaarheid, waardoor je ook vlak voor de komst van de baby nog van de zon kan genieten.

De groeispurt

Zoals eerder genoemd, verandert je lichaam in elke levensfase. Het is dan ook niet gek dat kinderen uit zwemkleding groeien . Aan het begin van de puberteit, en vaak wat later voor jongens, krijgen velen te maken met de zogenaamde groeispurt. Hierdoor kan jongens badmode en meisjes badmode ineens niet meer goed passen en is het tijd voor de afdeling voor volwassenen. Je groeit niet alleen in de lengte, maar ook in de breedte. Zwemkleding voor vrouwen en heren badkleding zorgt ervoor dat alles ietsje ruimer valt, waardoor de kleding niet hoeft te knellen. Hierdoor voorkom je rode striemen en pijnlijke plekken. Ook voelen pubers zich waarschijnlijk net ietsje comfortabeler, omdat ze niet het gevoel hebben dat er dingen de bikini of zwembroek uitpuilen.

uit-badkleding-gegroeid

Een veranderend lichaam

Niet elke verandering heeft een duidelijke verklaring zoals zwangerschap of een groeispurt. Het enige wat wel met zekerheid gezegd kan worden is dat je lichaam verandert. Het is daarom belangrijk goed te letten op de pasvorm van je zwemmode, zodat je zeker weet dat je niet in te kleine kleding rondloopt. Het is geen ramp om een maatje groter te dragen, al helemaal niet als dit voorkomt dat je pijnlijke striemen en een knellend gevoel krijgt. Dit zijn dan ook vooral de dingen waar je op moet letten bij de zwembroek of zwemslip. Als het gaat om een bikinitop is het belangrijk dat je voor de juiste cupmaat kiest, ook als je bovenstuk geen vulling heeft. Dit kan soms lastig inschatten zijn, omdat elke winkel en elke collectie haar eigen meetstok heeft. Het beste is om te kijken of je huid geïrriteerd raakt van de band en of het knelt waardoor je duidelijke afdrukken van de band krijgt. Deze kunnen ook snijdend aanvoelen. Vervolgens is het belangrijk om te kijken of je borst in de cup valt. Zodra je merkt dat een gedeelte van je borsten aan de zijkant zichtbaar is, is een cupmaat groter beter. Dit geldt ook voor als je het gevoel hebt dat alles samengedrukt wordt.

Het is belangrijk om niet te krappe zwemkleding te dragen. Je merkt dit door knellen, striemen of het uitpuilen van lichaamsonderdelen. Dit zorgt voor pijnlijke plekken en aangezien iedereens lichaam verandert, is het niet gek dat je op een gegeven moment nieuwe zwemkleding nodig hebt.

Bikini Dames

Venice Beach Bikinitop met beugels Summer met dubbele bandjes

29.99

Bikini Dames

Venice Beach Bikinitop met beugels Fjella in tweekleurige animal-look

38.99

Bikini Dames

Venice Beach Bikinitop met beugels Summer met dubbele bandjes

29.99

Bikini Dames

Venice Beach Triangel-bikinitop Summer met dubbele bandjes

24.99

Bikini Dames

Vivance Bikinitop met beugels Leilani met sierringetjes bij de dubbele bandjes

36.99

Bikini Dames

Vivance Triangelbikini met trendy v-hals

39.99

Bikini Dames

Venice Beach Bikinitop met beugels Summer met dubbele bandjes

33.99

Bikini Dames

Vivance Bustierbikinitop Valeria van structuurstof

29.99
Wij gebruiken cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door op accept te klikken ga je akkoord met het gebruik van cookies.
preloader