Hoe wordt je bruin en hoe blijf je langdurig egaal bruin?

Het hele jaar door kijken we uit naar die paar zonnige maanden, waarin we op het strand of aan het zwembad liggen en de zon op onze huid voelt. Het doel is een mooie, zongebruinde huid zonder te verbranden. Het liefst willen we dit ook nog eens zo egaal mogelijk houden, zonder witte vlekken of donkere kringen. Maar hoe word je en blijf je egaal bruin?

De juiste badmode

Voor het langdurig egaal bruin blijven is het belangrijk om dezelfde onderdelen evenveel te bruinen. Dit betekent dat het kiezen van de juiste badkleding een belangrijke stap is. Veel mensen hebben meerdere zwembroeken of bikini’s. Om zo egaal mogelijk bruin te worden, is het belangrijk om te zorgen dat de zwemkledingrandjes hetzelfde zijn, zodat een stuk van je lichaam de ene dag niet meer of minder zon krijgt dan een andere dag. Kies er daarom voor om twee zwembroeken of bikini’s in hetzelfde model te kopen. Door dezelfde modellen te dragen, zorg je ervoor dat elk stukje huid evenveel zon krijgt, waardoor je er sneller bruin uitziet en alles ook mooi dezelfde kleur heeft.

Bikini Dames

holi vintage plunge balconette bikini top | wired padded blue-ecru

139.95

Bikini Dames

holi vintage plunge balconette bikini top | wired padded blue-ecru

139.95

Bikini Dames

holi vintage plunge balconette bikini top | wired padded blue-ecru

139.95

Bikini Dames

holi vintage push up bikini top | wired padded blue-ecru

139.95

Bikini Dames

holi vintage push up bikini top | wired padded blue-ecru

139.95

Bikini Dames

holi vintage push up bikini top | wired padded blue-ecru

139.95

Bikini Dames

holi vintage push up bikini top | wired padded blue-ecru

139.95

Bikini Dames

holi vintage push up bikini top | wired padded blue-ecru

139.95

UV doorlatende zwemkleding

Onder een zwembroek, -slip en bikinitop heb je vaak een witte afrdruk, doordat de huid hieronder geen zonlicht vangt. Dit noemen we een tanline en komt doordat we uv werende badmode dragen. Sommige mensen vinden het heerlijk dat ze kunnen zien hoe bruin ze zijn geworden, anderen vinden dat het ervoor zorgt dat ze niet egaal bruin zijn. Een oplossing hiervoor is het aanschaffen van uv doorlatende zwemkleding. Dit is een opkomende trend, waarbij de stof van de bikini of zwembroek de zon niet blokkeert, waardoor je dus ook op je bedekte delen een mooie bruine kleur kunt krijgen. Hier zit wel een prijskaartje aan en je bent al snel zo’n honderd euro kwijt aan je zomerse zwemoutfit. Je krijgt hier wel een volledig, zongebruinde huid voor terug en je hoeft je geen zorgen te maken om eventuele witte vlekken, doordat je helemaal egaal kunt zonnen! Bovendien is het belangrijk om extra zonnebrand te smeren. Doordat de stof de zonnestralen niet tegenhoudt, komt er dus extra UV-straling op je huid, waardoor je ook op de bedekte plekken kunt verbranden. Daarnaast zijn dit ook nog eens plekken die normaal weinig zon zien, waardoor het verbranden extra hard gaat. Zorg er dus voor dat je regelmatig blijft smeren!

Smeren, smeren en nog eens smeren

Je hebt het nu al een paar keer gehoord, maar hier komt het nog een keer: zorg ervoor dat je zonnebrand smeert. Het zorgt er niet alleen voor dat je huid niet verbrandt, maar ook dat je bruine gloed langere tijd zichtbaar blijft. Dit komt doordat je lichaam op een gezonde manier bijkleurt, waardoor je minder snel vervelt en dus je kleur langer houdt. Een ander voordeel van zonnebrand is dat de bruine tint niet alleen in de bovenste huidschilfers komt. De SFP zorgt ervoor dat je goed tegen de zon bent beschermd, waardoor de kleur minder snel pakt, maar wel beter. Hierdoor is de bruine gloed die je na het smeren overhoudt, ook wat dieper in de huid getrokken en blijft deze langere tijd. Zo kan je ook in de koude herfst nog genieten van de vruchten die de zomer heeft afgeworpen.

Egaal bruin; De juiste voorbereidingen

Naast het smeren van zonnebrand en het kiezen van uv doorlatende zwemkleding, is het ook belangrijk om je huid de juiste verzorging te geven. Zo helpt het om voor het zonnen goed te scrubben, zodat je de oude, dode huidschilfers van je huid afhaalt en zo de nieuwe huid op de voorgrond komt. Hierdoor krijgt de nieuwe huid de zonnestralen, waardoor dit bruin wordt en je een egaal bruin resultaat krijgt. Aangezien je de oude huidschilfers weg hebt gehaald, blijft de kleur langer zitten op de verse, gezonde huid. Ook draagt het bij aan een egale kleur, aangezien er geen plekken zijn die sneller vervellen. Niet alleen een goede voorbereiding is belangrijk, maar ook de naverzorging is belangrijk voor een langdurige, egale tint. Door het smeren van aftersun verzorg je een verbrande huid en stimuleer je de bruine tint. Het verkoelende effect van de crème zorgt ervoor dat de tint langer zichtbaar blijft zonder de huid aan te tasten.

Voorbruinen onder de zonnebank

Wanneer je nog niet tevreden bent met bovenstaande tips, kan je er ook voor kiezen om alvast voor te bruinen onder de zonnebank. Hierdoor weet je zeker dat je de zomer ingaat met een gekleurde huid. Wel is het belangrijk om dit niet te vaak te doen, aangezien de tint wordt opgewekt door UVA-straling wat schadelijk voor de huid is. Zorg dus dat je maar een paar keer naar de zonnebank gaat, verspreid over een aantal maanden. Ook moet je er rekening mee houden dat het gaan naar de zonnebank niet helpt bij het beschermen tegen de zon. Blijf dus altijd voldoende zonnebrand smeren!

Een paar laatste opmerkingen

Het terugkomen van vakantie met een mooie, egaal bruine huid is natuurlijk ideaal. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de schadelijke gevolgen van te veel zonlicht. Zorg er daarom voor dat je niet te lang in de zon zit, genoeg water drinkt en nogmaals, je voldoende insmeert. Hierdoor heb je niet alleen plezier van je gebruinde huid, maar ook nog eens van de rest van de vakantie doordat je een zonnesteek voorkomt. Ook is het goed om te weten dat je in de schaduw nog steeds bruin wordt. Het is dus niet nodig om altijd in de volle zon te zitten. Dit is vooral handig tijdens de uren dat de zon het sterkst is, wat tussen 12 uur en 14 uur is. Bovendien brengt het zonnen in de schaduw een groot voordeel met zich mee. In de schaduw verbrand je namelijk minder snel, waardoor je niet vervelt en de gebruinde tint dus langer zichtbaar blijft.
De zomer is in volle gang en dat betekent dat de zonnestralen weer volop aanwezig zijn. Iedereen wil graag met een mooie, zongebruinde huid terugkomen van het strand of zwembad. Door de juiste badkleding te kiezen en de goede voorbereidingen te treffen, geniet je nog maanden na van je egale kleur. Een betere souvenir is er niet!

Voor een cursus UPF, Uv-straling en smeren, bezoek onze kennisbank 

SALE

Surf Badkleding

Hurley Hana Reversible Bralette Bikini top patroon

34.95

Surf Badkleding

Billabong Hooked On Tropics Tropic Bikini broek zwart

35.95

Surf Badkleding

Billabong Hooked On Tropics V Neck Cami Bikini top zwart

49.95

Surf Badkleding

Roxy – Roxy Active High Performance – Badpak voor Dames

49.99

Surf Badkleding

Roxy – Printed Beach Classics – Eendelig Badpak voor Dames

5 maten beschikbaar

70.00

Surf Badkleding

Roxy – New 1mm – Eendelig Badpak met Lange Mouw voor Dames

5 maten beschikbaar

79.99

Surf Badkleding

Roxy – Roxy Love The 360 – Bikini Top voor Dames

2 maten beschikbaar

29.99

Surf Badkleding

Roxy – Beach Classics Tie Side – Triangel Bikini voor Dames

29.99
Wij gebruiken cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door op accept te klikken ga je akkoord met het gebruik van cookies.
preloader