Kun je badkleding wassen?

Kun je badkleding wassen?

Badkleding kun je prima wassen. Bovendien geeft dat een langere levensduur! Wel dien je rekening te houden met het volgende; Volg altijd de wasvoorschriften die je kunt vinden in het kledingstuk. Vaak is badkleding alleen geschikt om op een handwas te wassen. Doordat het gemaakt is van kwetsbare stof is het raadzaam dit advies te volgen. Wil je toch gebruikmaken van een wasmachine? Kies dan een kort programma op lage temperatuur. Was de badkleding sowieso binnenstebuiten. Daarnaast adviseren wij om het kledingstuk te beschermen door het in een wasnet te doen.

Wil je meer weten over het onderhouden van jou favoriete badkleding? Kijk snel in onze kennisbank. Kun je badkleding wassen? Strijken of Drogen? Kijk verder op deze pagina voor informatie over het wassen van badkleding. Inclusief een stappen plan!

hoe-kun-je-badkleding-wassen

Benodigde tijd: 30 minuten.

Hoe kun je badkleding wassen? – Hier een uitgebreid stappenplan

  1. Bekijk altijd het waslabel in de badkleding.

    Hopelijk heb je deze er niet uitgeknipt 😮

  2. Was badkleding -bij voorkeur- op de hand. (leg het in een sopje)

  3. Wil je toch een wasmachine gebruiken? Maak gebruik van een wasnet!

  4. Was badkleding altijd binnenstebuiten

  5. Was badkleding kort; Maak gebruik van een kort programma (maximaal 30 minuten)

  6. Gebruik geen wasverwachter!

  7. Gebruik een zacht wasmiddel voor gekleurde was (geen bleek of bleekhoudend wasmiddel)

Hoe-kun-je-badkleding-wassen

Kan badkleding in de droger?

Nee! Doe badkleding nooit in een wasdroger. Hierdoor zal de stof onherstelbare schade oplopen. Door de droogmachine zal de rekbaarheid van de stof afnemen. En hierdoor ook de pasvorm van het kledingstuk veranderen 🙁 . Ons advies geldt voor zowel condens drogers als de conventionele afvoerdroger. 

Hoe droog je badkleding?

Badkleding kun je het beste liggend drogen. Dus liever ook niet ophangen aan een waslijn. Badkleding nooit in de wasdroger drogen! Je merkt het! Wij willen dat je lang plezier hebt van jouw favoriete badkleding 🙂 Door onze tips te volgen kun je lang genieten van jouw kledingstuk. Hierdoor wordt de stap ook kleiner om wat meer geld te investeren in je volgende aankoop. Want het is toch echt goedkoper om 1 keer een goed badkledingstuk te kopen dan 3 keer een slechte! Koop echter badkleding van goede kwaliteit!

Badmode was tips

Door het wassen van je badkleding wordt de levensduur ervan verlengd. Naast het verwijderen van vlekken uit de badkleding heeft wassen dus meer functies! In de meeste badkleding is elastomeer (ook wel Lycra genoemd) verwerkt. Dit maakt de stof elastisch en prettig draagbaar, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar. Daarom enkele tips zodat je langer plezier hebt van je badkleding!

Spoel de badkleding altijd zo snel mogelijk na gebruik uit in lauw water (niet uitwringen). Laat je badkleding niet weken in stilstaand water. Was je badkleding in de wasmachine op een handwasprogramma met een vloeibaar wasmiddel. Droog je badkleding niet in de droogtrommel en niet in de volle zon. Voorkom vlekken van schadelijke stoffen als zonnebrandcrème en shampoo. Tot slot; Wil je badkleding strijken? Doe dit verstandig!

Heb je vragen over badkleding? Bezoek dan onze kennisbank! Hier vind je alle vragen over jouw badkleding. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan snel contact op! Dan breiden we onze kennisbank uit met jou vraag en antwoord. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook andere bezoekers van badkleding.com.