Wat is corrigerende badkleding?

Wat is corrigerende badkleding?

Corrigerende Badkleding is badmode die op diverse manieren en plaatsen weerstand biedt op het vrouwelijk lichaam. Dit heeft als doel het lichaam wat slanker te doen lijken dan het daadwerkelijk is. Hierdoor komt de draagster goed voor de dag. Zodoende kan zij zelfverzekerd haar kleding dragen tijdens het zonnebaden en sporten. Correctie badmode wordt over het algemeen toegepast in badpakken. Doordat badpakken (ook wel zwempakken genoemd) zijn opgebouwd uit één stuk kan de fabrikant op een makkelijke manier corrigerende delen toepassen. Op zoek naar dames badpakken met een corrigerende werking? Bij ons ga je het vinden.

correctie badkleding

Op zoek naar de beste correctie zwemkleding van dit moment? Struin dan ons assortiment af in onderstaande categorieën. Of zoek op zoekwoord ‘corrigerend‘ op onze website om de meest actuele voorraad corrigerende badkleding te bekijken. Ook kun je een kijkje nemen in het assortiment van een specifieke badkledingwinkel of specifiek badkledingmerk.

Waarom dragen we correctie badkleding?

Correctie badkleding of corrigerende badmode wordt voornamelijk aangeschaft om het lichaam slanker te doen lijken. Valsspelen 2.0! Dit kan de algehele indruk bevatten of een bepaald deel van het lichaam. Over het algemeen benadrukken alle corrigerende kleding het silhouet van het vrouwelijk lichaam. Een corrigerend zwempak helpt je simpel en toegankelijk aan een strakker en slanker figuur. Door slimme toevoeging van werkende delen wordt het lichaam strakker getrokken. Daarnaast door slim gebruik van dessins kunnen bepaalde delen van het lichaam gemaskeerd worden. Dit doen we allemaal om de rondingen van de vrouw mooi uit te laten komen. Super attent toch?!

Wat is shaping badkleding?

Shaping badkleding is een variant op corrigerende badkleding en wordt voornamelijk toegepast bij badpakken. En dan voornamelijk badpakken in de grote maten categorie. De term shaping komt uit het Engels wat ‘vormgeven’ betekent. Doordat een fabrikant zich hier op richt boort hij een boeiende niche aan in badmode. Het doel mag duidelijk zijn! Omdat het badpak invloed uitoefent op een lichaam zorgt het voor een andere vormgeving. Hierdoor kun je stellen dat het zich richt op het vormgeven, of van vorm veranderen van het lichaam.

Verschillende mate van correctie (levels)

Het zal u niet verbazen. Ook corrigerende badkleding is er in diverse soorten en smaken. Badpakken van corrigerend materiaal met gevoerde buste. Tevens geïntegreerde softcups en bovendien een elastiek onder de buste voor meer steun. Of gevoerde badkledingstoffen met corrigerende werking ter hoogte van de navel. De ideale manier om zelfverzekerd op het strand te flaneren! Onze top 4 gebruikte trucjes in corrigerende badkleding voor Shapeware op hoog niveau:

  • Toepassing van diverse soorten stof met diverse dikte.
  • Slim geplaatste stretchnaden die werking biedt op het lichaam.
  • Handig gebruik van kleuren en dessins om aangewezen gebieden te maskeren
  • Cups in de bustehouder, gewatteerd of van siliconen

Correctie levels

De mate waarin een kledingstuk het lichaam subtiel corrigeert wordt onder verdeeld in klassen (levels). Helaas heeft elke fabrikant een eigen manier van klasse-indeling. Hierdoor is standaardisatie ver te zoeken en zal je als consument goed de eigenschappen van correctie-badkleding moeten lezen. Ook badpakken met een corrigerende werking horen comfortabel te zitten. Het is geen korset! Pas uw badkleding altijd even voordat u op vakantie gaat. Zodoende komt u niet voor verassingen te staan.

Is deze vraag goed beantwoord? Of heb je een aanvulling op onze kennisbank? Laat het ons weten! Door jouw vragen en kennis te delen met onze website. Kunnen we andere bezoekers voorzien van waardevolle informatie.

corrigerend badpak

Shapewear uitgelegd

Shapewear is een algemene term voor kleding met een corrigerende werking. Hiermee wordt traditioneel ondergoed bedoeld. Maar heeft zich in de afgelopen jaren flink uitgebreid in allerlei andere confectie nichemarkten. Zo kun je ook binnen de badkleding markt flink los gaan op shapewear. Tankini’s, Bikini’s en badpakken met een corrigerende werking op het lichaam. Zonder dat dit opvalt uiteraard! Van slim geplaatste donkere vlakken rond de navel tot volledig op het lichaam werkende korset-achtige badmode. Maar ook badkledingcups vallen onder shapewear. Die worden uiteraard verwerkt in de top. Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden? Echt niet! Wie mooi wilt zijn moet slim zijn.

Badpak Dames

Old Spice – hoog uitgesneden Single strap one piece – Dames | Funkita

45.96

Badpak Dames

LSCN by LASCANA Badpak van modieuze structuurstof

49.99

Badpak Dames

LSCN by LASCANA Badpak van modieuze structuurstof

49.99

Badpak Dames

LSCN by LASCANA Badpak GINA

54.99

Badpak Dames

LSCN by LASCANA Badpak GINA

54.99

Badpak Dames

LSCN by LASCANA Badpak van modieuze structuurstof

49.99