Wat is corrigerende badkleding?

Corrigerende Badkleding is badmode die op diverse manieren en plaatsen weerstand biedt op het vrouwelijk lichaam. Dit heeft als doel het lichaam wat slanker te doen lijken dan het daadwerkelijk is. Hierdoor komt de draagster goed voor de dag. Zodoende kan zij zelfverzekerd haar kleding dragen tijdens het zonnebaden en sporten. Correctie badmode wordt over het algemeen toegepast in badpakken. Doordat zwempakken zijn opgebouwd uit één stuk kan de fabrikant op een makkelijke manier corrigerende delen toepassen.

correctie badkleding

Waarom correctie badkleding?

Correctie badkleding of corrigerende badmode wordt voornamelijk aangeschaft om het lichaam slanker te doen lijken. Dit kan de algehele indruk bevatten of een bepaald deel van het lichaam. Over het algemeen benadrukken alle corrigerende kleding het silhouet van het vrouwelijk lichaam. Een corrigerend zwempak helpt je simpel en toegankelijk aan een strakker en slanker figuur. Door slimme toevoeging van werkende delen wordt het lichaam strakker getrokken. En door slim gebruik van dessins kunnen bepaalde delen van het lichaam gemaskeerd worden. Allemaal om de rondingen van de vrouw mooi uit te laten komen.

Verschillende mate van correctie (levels)

Het zal u niet verbazen. Ook corrigerende badkleding is er in diverse soorten en smaken. Badpakken van corrigerend materiaal met gevoerde buste. Tevens geïntegreerde softcups en bovendien een elastiek onder de buste voor meer steun. Of gevoerde badkledingstoffen met corrigerende werking ter hoogte van de navel. De ideale manier om zelfverzekerd op het strand te flaneren! Onze top 5 gebruikte trucjes in corrigerende badkleding voor Shapeware op hoog niveau:

  • Toepassing van diverse soorten stof met diverse dikte.
  • Slim geplaatste stretchnaden die werking biedt op het lichaam.
  • Handig gebruik van kleuren en dessins om aangewezen gebieden te maskeren
  • Cups in de bustehouder, gewatteerd of van siliconen

Correctie levels

De mate waarin een kledingstuk het lichaam subtiel corrigeert wordt onder verdeeld in klassen (levels). Helaas heeft elke fabrikant een eigen manier van klasse-indeling. Hierdoor is standaardisatie ver te zoeken en zul je als consument goed de eigenschappen van correctie-badkleding moeten lezen. Ook badpakken met een corrigerende werking horen comfortabel te zitten. Het is geen korset! Pas uw badkleding altijd even voordat u op vakantie gaat. Zodoende komt u niet voor verassingen te staan.

Is deze vraag goed beantwoord? Of heb je een aanvulling op onze kennisbank? Laat het ons weten! Door jouw vragen en kennis te delen met onze website. Kunnen we andere bezoekers voorzien van waardevolle informatie.